Puig i Cadafalch, Masó i els Banys de Girona

Prorrogada fins el 28 d’abril. L’Any Puig i Cadafalch es commemora a Girona amb una exposició dedicada als Banys de Girona, coneguts com els Banys Àrabs

Del 20 de desembre de 2017 al 28 d'abril de 2018 – Casa Masó

L’exposició inclou gravats, restes arqueològiques, ceràmica, fotografies, dibuixos, plànols i altres documents que per primera vegada il•lustren amb detall la història de la recuperació d’aquest edifici, i permet veure com des del primer moment ja es va convertir en una icona de Girona.

La restauració dels Banys de Girona va ser promoguda per Josep Puig i Cadafalch i duta a terme per Rafael Masó, dos arquitectes apassionats per la recuperació del patrimoni històric català. Amagats des del segle XVII a l’interior d’un convent, els banys ja havien despertat l’atenció de viatgers i estudiosos fins que, a partir de 1914, l’estudi que en va fer Puig i Cadafalch va confirmar el seu origen i va impulsar-ne la recuperació, que va anar a càrrec de Rafael Masó, Jeroni Martorell i Emili Blanch. Comissariat: Rosa Maria Gil Tort.

L’exposició es complementa amb la celebració d’una jornada els dies 26 i 27 de gener, que comptarà amb la participació dels principals estudiosos del monument, i l’edició de les ponències, dins la sèrie monogràfica de MAC-Girona.

També està prevista la publicació, per part de la Diputació de Girona, de la guia dels Banys Àrabs dins la col•lecció dels Quaderns de la Revista de Girona.

Aquesta exposició i el catàleg, i tots els actes per a la celebració de l’Any Puig i Cadafalch a Girona, han estat possibles gràcies al suport de l’Ajuntament de Girona, els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Gironès, la Demarcació de Girona del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, el Museu d’Art de Girona, el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona i la Fundació Rafael Masó.


Exposició produïda per la Fundació Rafael Masó
Disseny i muntatge: 3carme33

Entrada lliure
Consulta les activitats en aquest pdf:


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona