50 anys de l'Arxiu Històric del COAC

L'Arxiu Històric del COAC presenta a la Casa Masó una mostra antològica dels millors plànols i dibuixos de l'arquitectura catalana moderna

Del 6 d'octubre de 2020 al 5 de febrer de 2021 – Casa Masó

Amb motiu del Dia Mundial de l’Arquitectura, la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya amb la col·laboració de la Fundació Rafael Masó inauguren a Girona l’exposició "50 Anys de l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC)". Aquesta mostra és una oportunitat única per veure una selecció de projectes d’arquitectes vinculats a les comarques gironines, així com dibuixos d’obres d’altres llocs de Catalunya, a través dels quals s’explica part de la història de l’arquitectura del nostre país des de mitjan segle XIX fins a l’actualitat.

La mostra recull els dibuixos originals d’una vintena d'arquitectes entre els quals hi ha Francesc de Paula i Vilar, Camil Oliveras, Rafael Masó, Pelayo Martínez, Josep Claret o els RCR Arquitectes, guardonats amb el Premi Pritzker l’any 2017. Aquesta documentació posa en valor la principal tasca dels arquitectes, més enllà de moviments o estils acadèmics en formalitzar les necessitats de la societat a través de l’arquitectura. D’aquesta manera, la mostra atorga el màxim protagonisme tant al traç dels dibuixos, com als seus autors, independentment de les influències culturals de cada època.

De les peces que formen part de l’exposició a la Casa Masó, en destaquem les que procedeixen de l’Arxiu de Girona com la Farmàcia Masó, la Farinera Teixidor i la Casa Batlle de Rafael Masó, l’alçat del Cafè Espanya de Camil Oliveras, la perspectiva axonomètrica de l’Escola de Belles Arts i Arquitectura de Pelayo Martínez Paricio o l’Escola Vicens Vives de Josep Claret a Girona.

Aforament limitat.


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona