"De l'amor és lo jardí": Masó i els teixits

Masó és un cas excepcional en el disseny de teixits i labors casolanes

Del 17 de desembre de 2016 al 20 de maig de 2017 – Casa Masó

Per a Masó una gran obra també podia ser un tapet o un coixinet d’agulles. Aquesta exposició explora per primera vegada de forma específica l’obra de Masó en l’àmbit tèxtil, i ho fa des d’una doble vessant: la privada i la pública.

D’una banda, podem descobrir els brodats i altres labors que Masó va dissenyar per a la seva família i per a la intimitat de la llar, on va demostrar que la seva obra no s’acabava en la concepció i el disseny dels edificis, sinó que arribava a tots els racons de la casa. De l’altra, l’exposició també presenta Masó com a artista al servei de la seva ciutat i del seu país, amb el disseny senyeres i banderes per a tot tipus d’organitzacions civils i religioses.

Primera part: Intimitat
Ja des de molt jove, Masó es va sentir atret per les labors casolanes que feien la mare i les germanes, i s’hi va imbuir de valent. Va observar i va intervenir de forma decidida en gairebé totes les puntes i els brodats que es van fer a la casa Masó, ja des del moment en què va decidir que seria arquitecte. Angelina, Maria de la Bonanova i, sobretot, Paula van brodar infinitat d’inicials a mocadors, llençols, jocs de taula i llenceria amb els dibuixos que dibuixava el seu germà.

Segona part: Identitat
Masó és l’arquitecte català que va dibuixar i dur a terme més senyeres i penons de l’època del Modernisme i el Noucentisme. En va projectar dotze, com a mínim, i se’n van arribar a realitzar més de la meitat. En tots els casos va demostrar un gran interès i domini dels teixits i les textures, a part d’una impecable composició, sovint innovadora.

Comissari: Josep Casamartina i Parassols
Coordinació: Rosa Maria Gil Tort i Jordi Falgàs

Exposició produïda per la Fundació Rafael Masó
Disseny i muntatge: 3carme33

Entrada lliure
Consulta les activitats relacionades aquíAjuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona