Masó: Arquitectura pública durant la Mancomunitat

OBRES
Cooperativa La Canetense, Canet de Mar
Projecte de 1920 (carrer del Gram, 2)

Els projectes de Masó presents a l'exposició són:

Aquí podeu veure plànols, dibuixos i esbossos de Masó que no han entrat a l'exposició.

Els anys de la Mancomunitat coincideixen amb un auge del cooperativisme a Catalunya, i durant els anys 20 Masó va dissenyar cooperatives a Canet de Mar i Palafrugell. La seu de La Canetenca, a més de ser la seu social d'aquesta important cooperativa agrícola, també disposava de botiga, cafè, sala de ball i, a partir de 1931, de la sala de cinema Odeon, nom amb què encara és conegut l'edifici a Canet. Després d'un complicat i llarg procés de recuperació, encara en procés, actualment es treballa per convertir l'edifici en un centre cultural.

Material complementari a l'exposició

Cooperativa La Canetense: croquis de la planta de les golfes, 1920. Llapis sobre paper, 22 x 32,5 cm. Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya-Demarcació de Girona, núm. reg. 9549-9.

Cooperativa La Canetense: planta de pis i secció, 1931. Tinta sobre paper, 43 x 57,5 cm. Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya-Demarcació de Girona, núm. reg. 9550-5.

Projecte d'ampliació de la Cooperativa de Canet de Mar, 1931. Tinta sobre paper vegetal, 27 x 36,5 cm. Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya-Demarcació de Girona, núm. reg. 9550-7.

Cooperativa La Canetense: planta baixos, 1931. Tinta sobre paper vegetal, 43 x 41 cm. Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya-Demarcació de Girona, núm. reg. 9550-6.

Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona