Català Español English
La Fundació Notícies

La Casa Masó seleccionada com un dels espais de les 250 persones més creatives del món

dilluns 22 de febrer de 2021

L’editorial Phaidon Press inclou la Casa Masó en el llibre “Life Meets Art. Inside the Homes of the World’s Most Creative People” en una selecció de cases d'artistes, arquitectes, músics i escriptors d'arreu del món.

El llibre “Life Meets Art” proposa un recorregut visual pels interiors de “les cases d'arreu del món més fascinants, inspiradores i úniques, del passat i del present”. Una de les 250 cases escollides per l’escriptor nordamericà Sam Lubell, especialista en arquitectura i interiorisme del segle XX, és la Casa Masó, dels interiors de la qual l’autor destaca “la barreja d’austeritat i vivacitat” que també es manifesta a les dues façanes de la casa. Per il·lustrar-ho, l'autor va escollir una fotografia del menjador de la Casa Masó del fotògraf Jordi Puig. Lubell recomana que qui estigui encuriosit per la Casa Masó també faci el recorregut de la Ruta Masó per Girona per descobrir els altres edificis de l’arquitecte a la ciutat, com la Farinera Teixidor i la Casa de la Punxa.

“Life Meets Art”, publicat per la prestigiosa editorial anglo-nordamericana Phaidon Press, especialitzada en llibres d'art i arquitectura, mostra els espais on han viscut i treballat 250 dels que l’autor considera “les persones amb més talent del planeta en les esferes de l’art, el disseny, la moda, la literatura, la música i el cinema, per oferir inspiració a tothom que estigui interessat en viure amb estil, en el disseny d’interiors creatius i en les múltiples possibilitats per a la decoració de la casa.” El llibre també permet fer “una mirada fascinant dins de les cases d’alguns dels més grans creadors de la història—pintors, escultors, novel·listes, poetes, dissenyadors de moda, compositors, músics i arquitectes”.

Entre d’altres, per exemple, s’hi poden veure les cases d'artistes tan variats com Leonardo da Vinci, Louis Armstrong, Victor Hugo, Jean Cocteau, els germans Lumière, Henrik Ibsen, Pablo Neruda, Charles Chaplin, Claude Monet, Agatha Christie, Christian Dior, Herman Melville, Gianni Versace, René Magritte, Elvis Presley, Francis Bacon, Frida Kahlo, i la casa de Dalí a Portlligat, entre moltes altres. Dels arquitectes, a més de la Casa Masó, hi ha les cases d’Otto Wagner, Frank Lloyd Wright, Le Corbusier, Richard Neutra i Norman Foster, també entre d’altres.

Tornar
  • La Casa Masó seleccionada com un dels espais de les 250 persones més creatives del món
  • La Casa Masó seleccionada com un dels espais de les 250 persones més creatives del món
  • La Casa Masó seleccionada com un dels espais de les 250 persones més creatives del món