Notícies

dimecres 11 de desembre de 2019

La Comissió del Nomenclàtor de Girona acorda posar el nom de Rafael Masó Valentí al Parc Central

La Comissió del Nomenclàtor de Girona va acordar en la sessió celebrada ahir a la tarda rebatejar el parc Central de Girona com a parc Central de Rafael Masó i Valentí, per tal de preservar el nom de l’arquitecte, qui ja tenia un carrer a la mateixa zona però que va quedar inhabilitat amb la nova urbanització del parc.


La proposta va ser feta a la Comissió pel Patronat de la Fundació Rafael Masó, tenint en compte que al voltant del parc hi ha destacats edificis de Masó, com la Farinera Teixidor, la Casa de la Punxa i la Casa Ensesa.

La Comissió del Nomenclàtor ha acordat batejar amb noves denominacions nou espais de la ciutat. Entre els noms escollits hi ha els de quatre dones i dos homes, a més de tres denominacions genèriques o d’espais coneguts com a tal popularment. Els espais estan repartits entre vuit barris de la ciutat: Pont Major-Pedret-Sant Ponç, Sant Narcís, Barri Vell, Fontajau, Figuerola-Bonastruc, Domeny-Taialà, Santa Eugènia i Pla de Palau-Sant Pau.

El regidor de Sostenibilitat i Participació de l’Ajuntament de Girona , i responsable de la Comissió del Nomenclàtor, Martí Terés ha explicat que “les decisions que avui s’han adoptat s’han pres de forma consensuada per recollir les diferents sensibilitats que formen part de la ciutat amb l’objectiu de poder reconèixer tant a determinades persones com a certs fets singulars del municipi que mereixen tenir un lloc en els carrers, places i ponts de la nostra ciutat”. Els noms proposats recullen les peticions de diferents grups municipals de l’Ajuntament i entitats de la ciutat. Ara aquestes propostes s’hauran de debatre en el Ple municipal per tal que es puguin ratificar.


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona