Notícies

dimecres 22 de juliol de 2020

Girona dedica uns jardins a Esperança Bru i una plaça a Mercè Huerta

La Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Girona va aprovar ahir per unanimitat dedicar dos espais de la ciutat a dues dones que varen tenir uns lligams molt estrets amb la Casa Masó.D’una banda, Esperança Bru i Oller (1888-1972), esposa de Rafael Masó, donarà nom a uns jardins a prop del Mas Bru de Domeny, on ella va néixer i on va passar llargues temporades amb l’arquitecte i els seus fills. Concretament, és una superfície per enjardinar que queda al sud-est de la Rotonda de Domeny (d’accés a l’AP-7), entre la carretera de Sant Gregori, el c. Lluís M. Xirinacs, el c. de Can Benet del Riu i el c. Roberto Bolaño. Esperança Bru va ser una promotora activa de l’accés de la dona a l’educació i, en aquest sentit, va ser cofundadora i va dirigir la Biblioteca Popular de la Dona i la Casa de Família a Girona.

Pel que fa a la pintora Mercè Huerta i Busquets (1929-2015), que va ser presidenta d’honor de la Fundació Rafael Masó i esposa del president d’honor i escriptor Narcís-Jordi Aragó, donarà nom a la placeta que hi ha a l’encreuament entre el c. Albereda i el c. dels Vern, on hi ha ubicada la font de Mossèn Jacint Verdaguer, tocant a la pl. de Catalunya.


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona