Notícies

dimecres 16 de març de 2022

La Casa Masó participa a la campanya "Museus i Liceu"

"Museus i Liceu: una història compartida" és el resultat d’un projecte entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d’exposicions de Catalunya i el Liceu per commemorar el 175è aniversari del Gran Teatre.
Al voltant de 145 obres composen aquesta eclèctica mostra, des de pintures, fotografies, esbossos escenogràfics, diorames, documents, escultures, instruments o objectes personals de personalitats vinculades al Liceu, entre d’altres Moltes de les obres tenen una relació directa amb el Teatre, d’altres, però estan relacionades amb el món de l’òpera, la música o el teatre, i formen part, alhora, de l’herència cultural necessària per ser on som avui i documentar la història del Gran Teatre del Liceu.

Al costat de cada peça exposada a cada centre, hi haurà una cartel·la amb un QR des del qual es podrà consultar totes les obres d'aquesta acció. Tota la informació detallada es pot trobar al lloc web Museus i Liceu , un portal especialitzat que s’ha habilitat des del Liceu per poder consultar totes les peces que hi participen, així com una explicació extensa de cada obra

La Fundació Rafael Masó hi participa amb un binocle de nacre fabricat a Olió Hermanos, comerç d’òptica aleshores ubicat a la Rambla del Centre (prop del Liceu), que s'exposa a la vitrina de la sala d'estar de la planta noble de la Casa Masó. Es tracta d’un binocle que possiblement era propietat de Carme de Vinyals i de Font, esposa de l’advocat i polític Santiago Masó Valentí, per anar a representacions de teatre i concerts, però tampoc es descarta que el matrimoni assistís a alguna representació operística al Liceu, fet que explicaria que l’adquirissin a l’òptica Olió de la Rambla.


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona