Josep M. Pericas i Morros. 1881-1966. Arquitecte

Exposició conjunta al Col·legi d’Arquitectes i a la Casa Masó

Dijous 24 d'octubre de 2019  |  Casa Masó

Josep M. Pericas i Morros (Vic, 1881 – Barcelona, 1966) va ser un dels arquitectes més destacats del Noucentisme. Company de promoció de Rafael Masó, els dos arquitectes van mantenir una intensa relació professional i d’amistat. Inexplicablement, encara no s’havia dedicat mai una exposició a l’estudi i divulgació de l’obra de Pericas. Aquesta exposició (presentada a principis d’any al Museu de l’Art de la Pell de Vic) ofereix una perspectiva global de la trajectòria de Pericas, destaca els seus principals edificis i també presenta plànols i objectes originals dissenyats per l’arquitecte.
La inauguració es farà a dos quarts de 8 del vespre a la Casa Masó i a les 9 a la seu de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Pia Almoina, pl. Catedral, 8), amb una conferència inaugural a càrrec dels comissaris de l’exposició, Aleix Catasús Oliart i Josep M. Claparols Pericas.

Ho organitza: Col·legi d’Arquitectes de Catalunya-Demarcació de Girona i Fundació Rafael Masó. Comissariat: Aleix Catasús i Josep M. Claparols Pericas. Fotografia: Lluís Casals. Dates: Del 18 d’octubre al 8 de desembre de 2019 (COAC) i del 18 d’octubre de 2019 al 16 de maig de 2020 (Casa Masó)Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona