Notícies

divendres 31 de juliol de 2020

La Casa Masó celebra 100 anys

Hem preparat una tardor plena d'activitats i exposicions a la Casa Masó per celebrar el centenari de la casa.

divendres 31 de juliol de 2020

Tornem oferir visites guiades de dimarts a dissabte

A partir de l'1 de d'agost ja es pot tornar visitar la Casa Masó durant els dies d'obertura habituals, amb visites guiades de dimarts a dissabte. Els diumenges també es pot visitar l'exposició temporal de la planta baixa.

dimecres 22 de juliol de 2020

Girona dedica uns jardins a Esperança Bru i una plaça a Mercè Huerta

La Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Girona va aprovar ahir per unanimitat dedicar dos espais de la ciutat a dues dones que varen tenir uns lligams molt estrets amb la Casa Masó.

dimecres 1 de juliol de 2020

La Casa Masó és oberta de dimarts a divendres

Des d’avui ja es pot visitar la Casa Masó de dimarts a divendres. Oferim visites guiades cada dia, entre les 11 i les 13 h, sempre amb reserva prèvia confirmada.

divendres 29 de maig de 2020

La Casa Masó reobre la porta el 10 de juny

Ja es poden reservar visites guiades a través del web i per telèfon. La Casa Masó torna obrir al públic a partir del 10 de juny, amb totes les mesures necessàries de desinfecció, higiene i seguretat per garantir la protecció dels visitants i dels treballadors durant les fases actuals i futures de desconfinament.

dissabte 14 de març de 2020

La Casa Masó continua oberta virtualment

Malauradament la Casa Masó estarà uns dies tancada, però pots aprofitar-ho per fer-hi una visita virtual, passeja't per les diferents habitacions de la casa, descobreix les obres més importants que s'hi exposen i visita les exposicions de la Fundació Rafael Masó que es presenten a Google Arts & Culture.

dimecres 12 de febrer de 2020

La Fundació Rafael Masó rep diverses donacions de mobles, dibuixos, cartes i dissenys de l’arquitecte

També ha adquirit un vitrall dissenyat per Masó que va ser subhastat a la sala Athenea el 1916.

dimecres 11 de desembre de 2019

Rafael Masó a arquitecturacatalana.cat, el nou arxiu digital sobre arquitectura moderna i contemporània

El COAC estrena arquitecturacatalana.cat, l'arxiu digital d'arquitectura catalana moderna i contemporània. L'objectiu és fer més accessible el patrimoni arquitectònic català tant als arquitectes com a la ciutadania. Per veure la presència de Rafael Masó a arquitectura catalana.cat ves a aquest enllaç

dimecres 11 de desembre de 2019

La Comissió del Nomenclàtor de Girona acorda posar el nom de Rafael Masó Valentí al Parc Central

La Comissió del Nomenclàtor de Girona va acordar en la sessió celebrada ahir a la tarda rebatejar el parc Central de Girona com a parc Central de Rafael Masó i Valentí, per tal de preservar el nom de l’arquitecte, qui ja tenia un carrer a la mateixa zona però que va quedar inhabilitat amb la nova urbanització del parc.

dissabte 26 d'octubre de 2019

L'obra de Masó, a l'exposició dels 50 anys de l'Arxiu Històric del COAC

Dibuixos originals de Rafael Masó, junt amb els d'Elies Rogent, Lluís Domènech i Montaner, Josep M. Jujol, Antoni Bonet Castellana, Manuel de Solà-Morales, i MBM, entre molts altres, formen part de l'exposició "50 anys de l'Arxiu Històric", que es pot visitar a l'Altell i l'Espai Picasso de la seu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Barcelona, fins al 5 de gener

dijous 24 d'octubre de 2019

Tres peces de la col•lecció a la nova exposició del Museu del Cinema de Girona

A l’exposició Francesc Dalmau i l’art de les il•lusions òptiques organitzada pel Museu del Cinema i comissariada per Cèlia Cuenca, que es podrà visitar fins el 26 d’abril de 2020, es poden contemplar tres peces de la col•lecció d’objectes de la Fundació Rafael Masó

dimarts 22 d'octubre de 2019

La Casa Masó, plató d'una taula rodona sobre Temporada Alta

La Xarxa Audiovisual Local, que distribueix continguts audiovisuals a televisions i ràdios locals de tot el país, va ser fa pocs dies a la Casa Masó per enregistrar un programa especial sobre el festival Temporada Alta 2019.

dimecres 16 d'octubre de 2019

La Casa Masó serà l’escenari d’un doble concert del nou festival Concerts a cegues

Sota el nom de Concerts a Cegues, el festival proposa cinc concerts d’aforament molt reduït en diverses localitzacions de la ciutat de Girona, amb l’al·licient que el públic no coneixerà l’artista que va a escoltar fins un cop assegut a la cadira

dijous 10 d'octubre de 2019

La història de les dones Masó, en llibre

Acaba de sortir al carrer el llibre Elles també hi eren. Història de les dones de la casa Masó (1830-2015) que recull la història de cinc generacions de dones de la família Masó que van viure a la casa pairal de les Ballesteries.

dijous 10 d'octubre de 2019

La Fundació Rafael Masó col•labora amb el centenari del GEiEG

El Grup Excursionista i Esportiu Gironí, aquest 2019 celebra el centenari de la seva fundació. Un del actes principals de l’efemèride és l’exposició titulada Ser del GEiEG 1919-2019, una història de futur, que es podrà veure a la Casa de Cultura del 10 d’octubre al 23 de novembre.

dijous 3 d'octubre de 2019

La Casa Masó obre el nou cicle sobre el patrimoni literari com a recurs educatiu

La Casa Masó serà el punt de partida del nou cicle sobre el patrimoni literari adreçat a les professores i professors de literatura de secundària. D’aquesta manera es podrà reviure el vincle tan intens que va unir la casa i la seva família amb el món de la literatura, especialment en l’època noucentista.

dimarts 3 de setembre de 2019

La revista Serra d’Or dedica un dossier especial a les ciutats jardí de Catalunya

El número de setembre dedica articles a l’Eixample Malagrida, Terramar, s’Agaró i Bellaterra

dijous 1 d'agost de 2019

El Palau Güell acull una exposició retrospectiva de la vida i obra de Jujol

Jujol, l'arquitectura del color té com a fil conductor el color, un dels trets més característics de l’arquitectura de Jujol

dimarts 9 de juliol de 2019

Vuit edificis de Frank Lloyd Wright declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO

El Unity Temple (1906-09, Oak Park, Illinois), la Frederick C. Robie House (1910, Chicago, Illinois), Taliesin (1911, Spring Green, Wisconsin), la Hollyhock House (1918-21, Los Angeles, Califòrnia), Fallingwater (1936-39, Mill Run, Pennsylvania), la Jacobs House (1936-37, Madison, Wisconsin), Taliesin West (1938, Scottsdale, Arizona), i el Guggenheim Museum (1956-59, Nova York) són els vuit edificis de Frank Lloyd Wright que acaben ser declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

divendres 21 de juny de 2019

La Fundació col·labora en l'activitat "EQUIPA'T de bones pràctiques de secundària"

La Casa Masó és un dels espais museístics escollits per l'Institut de Ciències de l'Educació Josep Pallach de la UdG per a la celebració de la jornada "EQUIPA'T de bones pràctiques de secundària", adreçada a docents de secundària i batxillerat, que se celebrarà a Girona el 8 i 9 de juliol.

Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona