Notícies

divendres 5 de març de 2021

Tornen les visites guiades a la Casa Masó

A partir del dimarts 9 de març reobre la Casa Masó i tornem oferir visites guiades a la casa museu. Les noves mesures aprovades per les autoritats sanitàries ens permeten reobrir amb una sèrie de mesures d'higiene i aforament. Us esperem!

dilluns 22 de febrer de 2021

La Casa Masó seleccionada com un dels espais de les 250 persones més creatives del món

L’editorial Phaidon Press inclou la Casa Masó en el llibre “Life Meets Art. Inside the Homes of the World’s Most Creative People” en una selecció de cases d'artistes, arquitectes, músics i escriptors d'arreu del món.

dimarts 26 de gener de 2021

L'Ajuntament de Sant Feliu es quedarà la vella seu de CaixaBank a la Rambla, de Rafael Masó

El Punt Avui informava divendres passat que el consistori ho ha acordat amb l'entitat, que havia tancat la sucursal el 2018. Masó va dissenyar l'edifici per a oficina i biblioteca de la Caixa de Pensions els anys 1922-23.

dimarts 12 de gener de 2021

La poesia de Rafael Masó, destacada en el volum VI de la nova Història de la Literatura Catalana

El volum VI de la nova Història de la Literatura Catalana (Modernisme, Noucentisme i avantguardes), recull l’aportació de Masó en el capítol dedicat a “La poesia noucentista”.

divendres 11 de desembre de 2020

Nou recurs educatiu: "Què amaguen les rajoletes?"

Portar la casa de Rafael Masó a les escoles i instituts és la primera intenció d'aquest recurs educatiu, començant amb un vídeo comentat per introduir l'alumnat a l'arquitectura del nostre protagonista.

dijous 26 de novembre de 2020

La nova exposició del Museu del Disseny de Barcelona inclou dues obres destacades de Masó

"Modernsime, cap a la cultura del disseny" presenta un marc de la Casa Cendra d'Anglès i un vitrall de la Casa Ensesa de Girona

dimecres 25 de novembre de 2020

La Fundació Rafael Masó rep el fons documental del pedagog Narcís Masó, germà de l’arquitecte

Va ser el creador de l’Escola de s’Agaró i un dels més destacats promotors de la pedagogia moderna i de l’escoltisme a Catalunya. La donació també inclou el llegat de la seva esposa, Rosa Llunas, mestra especialitzada en el llenguatge per a deficients auditius.

dijous 22 d'octubre de 2020

L'Arxiu Històric del COAC rep el plànol de la planta de la Clínica dissenyada per Rafael Masó i Josep M. Pericas

Els nets de Josep M. Pericas han fet donació de l'obra, de grans dimensions, que aquest any es va poder veure a l'exposició sobre Pericas a la Casa Masó

dimarts 29 de setembre de 2020

La Fundació cedeix dues pintures de Mercè Huerta al Museu de l’Empordà

El Museu de l’Empordà inaugura dissabte l’exposició “Pintar, crear, viure. Dones artistes a l’Alt Empordà (1830-1939)”, amb obres de Mercè Huerta.

divendres 31 de juliol de 2020

La Casa Masó celebra 100 anys

Hem preparat una tardor plena d'activitats i exposicions a la Casa Masó per celebrar el centenari de la casa.

divendres 31 de juliol de 2020

Tornem oferir visites guiades de dimarts a dissabte

A partir de l'1 de d'agost ja es pot tornar visitar la Casa Masó durant els dies d'obertura habituals, amb visites guiades de dimarts a dissabte. Els diumenges també es pot visitar l'exposició temporal de la planta baixa.

dimecres 22 de juliol de 2020

Girona dedica uns jardins a Esperança Bru i una plaça a Mercè Huerta

La Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Girona va aprovar ahir per unanimitat dedicar dos espais de la ciutat a dues dones que varen tenir uns lligams molt estrets amb la Casa Masó.

dimecres 1 de juliol de 2020

La Casa Masó és oberta de dimarts a divendres

Des d’avui ja es pot visitar la Casa Masó de dimarts a divendres. Oferim visites guiades cada dia, entre les 11 i les 13 h, sempre amb reserva prèvia confirmada.

divendres 29 de maig de 2020

La Casa Masó reobre la porta el 10 de juny

Ja es poden reservar visites guiades a través del web i per telèfon. La Casa Masó torna obrir al públic a partir del 10 de juny, amb totes les mesures necessàries de desinfecció, higiene i seguretat per garantir la protecció dels visitants i dels treballadors durant les fases actuals i futures de desconfinament.

dimecres 12 de febrer de 2020

La Fundació Rafael Masó rep diverses donacions de mobles, dibuixos, cartes i dissenys de l’arquitecte

També ha adquirit un vitrall dissenyat per Masó que va ser subhastat a la sala Athenea el 1916.

dimecres 11 de desembre de 2019

Rafael Masó a arquitecturacatalana.cat, el nou arxiu digital sobre arquitectura moderna i contemporània

El COAC estrena arquitecturacatalana.cat, l'arxiu digital d'arquitectura catalana moderna i contemporània. L'objectiu és fer més accessible el patrimoni arquitectònic català tant als arquitectes com a la ciutadania. Per veure la presència de Rafael Masó a arquitectura catalana.cat ves a aquest enllaç

dimecres 11 de desembre de 2019

La Comissió del Nomenclàtor de Girona acorda posar el nom de Rafael Masó Valentí al Parc Central

La Comissió del Nomenclàtor de Girona va acordar en la sessió celebrada ahir a la tarda rebatejar el parc Central de Girona com a parc Central de Rafael Masó i Valentí, per tal de preservar el nom de l’arquitecte, qui ja tenia un carrer a la mateixa zona però que va quedar inhabilitat amb la nova urbanització del parc.

dissabte 26 d'octubre de 2019

L'obra de Masó, a l'exposició dels 50 anys de l'Arxiu Històric del COAC

Dibuixos originals de Rafael Masó, junt amb els d'Elies Rogent, Lluís Domènech i Montaner, Josep M. Jujol, Antoni Bonet Castellana, Manuel de Solà-Morales, i MBM, entre molts altres, formen part de l'exposició "50 anys de l'Arxiu Històric", que es pot visitar a l'Altell i l'Espai Picasso de la seu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Barcelona, fins al 5 de gener

dijous 24 d'octubre de 2019

Tres peces de la col•lecció a la nova exposició del Museu del Cinema de Girona

A l’exposició Francesc Dalmau i l’art de les il•lusions òptiques organitzada pel Museu del Cinema i comissariada per Cèlia Cuenca, que es podrà visitar fins el 26 d’abril de 2020, es poden contemplar tres peces de la col•lecció d’objectes de la Fundació Rafael Masó

dimarts 22 d'octubre de 2019

La Casa Masó, plató d'una taula rodona sobre Temporada Alta

La Xarxa Audiovisual Local, que distribueix continguts audiovisuals a televisions i ràdios locals de tot el país, va ser fa pocs dies a la Casa Masó per enregistrar un programa especial sobre el festival Temporada Alta 2019.

Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona