Inauguració de l’exposició “La casa noucentista” a Olot

La mostra es presenta a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa fins el 22 de novembre

Dimecres 23 d'octubre de 2019  |  ARXIU COMARCAL DE LA GARROTXA, OLOT

L'exposició "La casa noucentista: arquitectura unifamiliar a Catalunya (1913-1932)", continua el seu recorregut per les comarques de Girona amb la seva presentació a la sala d’exposicions de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, on es podrà veure des del 15 d’octubre al 22 de novembre de 2019. Després d’haver-se presentat a la Casa Masó de Girona i a la Casa Saladrigas de Blanes, la mostra produïda per la Fundació Rafael Masó arriba a Olot gràcies a la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Tothom coneix les grans cases del Modernisme català, però i les cases del Noucentisme? Com eren? Què les distingeix? Per respondre aquestes preguntes, la Fundació Masó ha organitzat una exposició que presenta una selecció de les millors cases de Masó i els seus contemporanis per donar a conèixer l’arquitectura noucentista, en aquest cas centrant-se en les vivendes unifamiliars repartides arreu de Catalunya, tant de residències urbanes als afores de ciutats com de xalets i torres d’estiueig.

L'exposició inclou una selecció de les cases més representatives del Noucentisme, on es mostra fins a quin punt el substrat polític i cultural que va donar forma al moviment noucentista també va crear una determinada arquitectura i decoració d’interiors domèstics al servei de la nova burgesia catalana. I al mateix temps es pot comprovar com, durant les dues dècades d’apogeu del Noucentisme, l’arquitectura de cases unifamiliars també va ser una manifestació de l’impuls de modernització per tal d’acostar Catalunya a les tendències de renovació arquitectònica que s’estaven produint arreu d’Europa.

En el cas d’Olot, la mostra té un doble interès, ja que una de les cases seleccionades és la Casa Masramon d’Olot, obra de Rafael Masó, i l’exposició també inclou la Vil·la Antònia de Sitges, de l’arquitecte olotí Josep Danés.


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona