Català Español English
Agenda

Diàlegs contemporanis amb la Casa Masó: Corominas

Exposició de Corominas als espais noucentistes de la Casa Masó, coincidint amb la seva retrospectiva a la Casa de Cultura i a la Fundació Fita.

Àmbits:Arts visuals / Patrimoni i museus
Tipus:Exposició
Dates:
Exposició ja realitzada (23/10/20 - 15/01/21)
Lloc:Casa Masó
Preu:6 €
Club:50% de descompte per als socis de Girona Cultura

Quim Corominas, (Sarrià de Ter, 1951) de formació autodidacta, ha combinat durant anys la creació visual i la docència artística a Girona. La Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona, la Fundació Fita i la Fundació Rafael Masó presenten una exposició múltiple amb obra de gran format a les sales d’exposicions de la planta baixa de la Casa de Cultura, també pintura a la segona planta, obra essencialment treballada en paper, escultures de paper i llibres d’artista, a la sala de la Fundació Fita, i una selecció d’obres relacionades amb Girona que s’exposen en un espai tan singular com la Casa Masó, que emprèn amb Corominas una nova iniciativa sota la denominació "Diàlegs contemporanis amb la Casa Masó".

Amb aquestes exposicions es vol traçar l’evolució de l’artista fent un recorregut per més de mig segle de dedicació a l’art: des dels inicis, en la Girona dels darrers anys del franquisme, fins a la inflexió que signifiquen els anys de residència a Londres a la segona meitat dels setanta, o també les posteriors estades artístiques a Berlín, Amsterdam, o el retorn a Girona. Cinquanta anys de creació d'un expressionista abstracte, un pintor nuclear, seriosament juganer, amb una ment intuïtiva, experimentador incansable, que avança de forma ràpida tot cremant etapes des de la figuració a l’art més conceptual. Corominas practica grans pinzellades gestuals, el degoteig, el collage, el decollage amb teles, papers, restes de materials diversos… Retalla, pinta, manipula i fragmenta les seves pròpies creacions.

La Casa Masó acull una petita selecció d’obres relacionades amb la ciutat, que es poden veure durant la visita guiada a la casa, dialogant amb l’entorn arquitectònic dissenyat per l’arquitecte Rafel Masó. Per visitar l'exposició de Corominas a la Casa Masó cal reservar una visita guiada a la casa museu (972 413 989 / info@rafaelmaso.org)

Aforament limitat, reserva prèvia imprescindible. Reserva la visita a info@rafaelmaso.org. Ho organitza: Fundació Rafael Masó