Català Español English
Agenda

Casa Masó: els dibuixos de l'arquitecte

Mostra de més de 40 dibuixos originals de Masó i fotografies de les reformes de la casa.

Dates:
Exposició ja realitzada (28/04/12 - 27/01/13)
Lloc:Casa Masó

La primera exposició temporal de la Casa Masó està dedicada precisament a les intervencions de Rafael Masó a la seva pròpia casa. La mostra presenta més de 40 dibuixos originals de Masó i fotografies de les reformes de la casa, ara fa cent anys, amb especial atenció al mobiliari i la decoració dels interiors segons l'estètica noucentista.

La Casa Masó és en realitat el resultat de la unió successiva de quatre cases que diferents membres de les famílies Valentí i Masó van anar adquirint durant la segona meitat del segle XIX i principi del XX. El seu aspecte i estructura actuals son els que li va donar l'arquitecte Rafael Masó Valentí (1880-1935) en varies intervencions, sobretot el 191o-12 i el 1918-19, durant el període àlgid del Noucentisme català.

Quan Masó va projectar la reforma de la seva casa natal ho va fer sempre pensant en ell o en la seva família, i cada intervenció era una oportunitat per projectar una imatge de si mateix i dels seus. Aquesta voluntat responia al fet que la família Masó havia aconseguit un nou estatus social i, sobretot, una important projecció i presència pública en la Girona de l'època.

Per això l'obra de Masó a la Casa Masó és una petita antologia de les seves aportacions al llenguatge de l'arquitectura i del disseny d'interiors, ja que aquí va poder treballar sense por al rebuig i mirant de fer realitat allò que ell i la seva generació tenien com a ideal. I com a noucentista, a la Girona dels anys 10, per ell era primordial crear una determinada imatge de modernitat ancorada en la tradició històrica i cultural de Catalunya.

Exposició produïda per la Fundació Rafael Masó
Comissariat: Rosa M. Gil i Jordi Falgàs
Disseny i muntatge: 3carme33