Català Español English
Agenda

100 anys de la Farinera Teixidor: un somni de Masó i Jujol a Girona

L'exposició commemora el centenari de la construcció d'un dels edificis més emblemàtics de Masó.

Dates:
Exposició ja realitzada (23/10/10 - 08/01/11)
Lloc:Casa Masó

La Farinera Teixidor és un dels edificis més coneguts i emblemàtics de Girona, i una de les obres més representatives de l'arquitecte Rafael Masó. El 1910 l'empresari Alfons Teixidor va encarregar a Masó la construcció d'una fàbrica de farines i de la seva pròpia vivenda. Durant aquests cent anys l'edifici s'ha anat transformant junt amb la ciutat, que ha crescut al seu voltant.

Aquesta exposició presenta documents i objectes originals relacionats amb la construcció i història de l'edifici: des dels dibuixos i plànols originals de les diferents intervencions de Rafael Masó (1910, 1915 i 1923) fins a l'ampliació i restauració que va fer Arcadi Pla i Masmiquel entre 1996 i 2000, passant per la reforma de Josep Esteve Corredor de 1950. Com a novetat es mostra per primera vegada el projecte de l'arquitecte Josep M. Jujol per a la Farinera Teixidor, fins ara inèdit.

Comissariat: Jordi Falgàs i Rosa M. Gil, amb la col·laboració de Terracotta Museu
Disseny de l'exposició: Arcadi Pla i Masmiquel
Director del muntatge: Stefan Zwiers
Fusteria: Creixans
Grafisme: Florentí Morante
Fotografia: Jordi Puig i Jordi Soler

Exposició organitzada per la Fundació Rafael Masó, El Punt i la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Amb la col·laboració del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Arquia-Caixa d'Arquitectes, Fundació Lluís Carulla, Alta Xarcuteria La Selva i Castell Peralada.