Català Español English
Agenda

Art en el llibre: ex-libris del Modernisme i el Noucentisme

Exposició de més de tres-cents ex-libris dels millors artistes del Modernisme i el Noucentisme.

Dates:
Exposició ja realitzada (28/10/15 - 02/04/16)
Lloc:Casa Masó

L'exposició, pensada per a tots els públics, ens acosta al món de l'ex-libris i l'exlibrisme i ens transporta a una època no massa llunyana quan l'amor pels llibres i per la lectura va donar peu a la creació d'aquestes petites grans obres d'art que van acabar convertint-se en preuades peces de col·leccionisme.

Un ex-libris és molt més que la marca de propietat que es posa en un llibre, és una interpretació simbòlica de l'amor pels llibres i la lectura a partir de les enormes possibilitats expressives que ofereixen les tècniques del gravat. La singular combinació d'imatges i paraules en els ex-libris els converteix en precioses obres que des de fa dècades han despertat l'interès i la passió de grans artistes i de molts col·leccionistes.

Durant el Modernisme i el Noucentisme, a Catalunya l'exlibrisme també va viure una edat d'or, igual que la resta d'arts plàstiques. Rafael Masó en va dissenyar alguns per a amics seus i a la Casa Masó se'n conserva una col·lecció d'altres artistes d'aquell moment, que han estat l'orígen d'aquesta exposició. El conjunt és una mostra de petites grans obres d'art que conviden a descobrir la saviesa d'artistes i de bibliòfils, i a reivindicar l'admiració per l'art i pels llibres d'aquella època.

Exposició organitzada per la Fundació Rafael Masó
Comissariada per Jordi Falgàs, amb la col·laboració de Marià Casas, president de l'Associació Catalana d'Exlibristes

Inauguració: 27 d'octubre a les 19 h.

Exposició organitzada per la Fundació Rafael Masó.
Comissariada per Jordi Falgàs, amb la col·laboració de Marià Casas, president de l'Associació Catalana d'Exlibristes.