Català Español English
Agenda

Masó: interiors

Recorregut per l'interior de nou habitatges dissenyats per l'arquitecte Rafael Masó entre 1907 i 1932.

Dates:
Exposició ja realitzada (30/04/16 - 24/09/16)
Lloc:Casa Masó

L'exposició també permet veure l'abast territorial de les obres de Masó, ja que aquestes cases són a Girona, Sant Feliu de Guíxols, Olot, Torroella de Montgrí i l'Estartit. Així doncs, també mostra qui eren els clients i per què van acceptar les propostes modernes de l'arquitecte.

Masó veia la transformació dels interiors domèstics com un aspecte més de la identitat nacional, de la modernització i de l'europeïtzació de Catalunya que propugnava el Noucentisme. D'una banda, va introduir i adaptar als seus interiors les idees dels dissenyadors més avançats d'Anglaterra, Àustria i Alemanya, i de l'altra, va integrar-hi les aportacions de tot un grup d'artesans i artistes de les comarques de Girona, que van saber donar forma als mobles, els vitralls, els esgrafiats, la forja i la ceràmica que ell dibuixava.

Comissariat
Jordi Falgàs, director de la Fundació Rafael Masó. . Exposició presentada a la Fundació Rafael Masó, al Museu d'Història de Girona, al Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols, al Museu de la Garrotxa d'Olot i al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, durant els anys 2016 i 2017.