Català Español English
La Fundació Notícies

Tret de sortida de la celebració del centenari de S’Agaró

dijous 7 de setembre de 2023

S’han presentat els actes i activitats que se celebraran durant el 2024 per commemorar la construcció del primer xalet de Masó a S’Agaró

En el famós camí de ronda de la urbanització, sobre la cala Pedrosa, avui s’ha celebrat l’acte de presentació del centenari de S’Agaró, que el 2024 commemorarà la construcció del primer xalet de Rafael Masó per al promotor de la ciutat jardí, Josep Ensesa Gubert. Virgínia Ensesa, de l’associació S’100 que promou el centenari; Joan Martí, delegat d’Empresa i Treball a Girona; Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; i Maurici Jiménez, alcalde de Castell-Platja d’Aro-S’Agaró; han presentat els diferents actes i activitats que s’estan organitzant per l’any vinent.

L’acte central serà una exposició sobre els cent anys de S’Agaró, que es podrà veure al Palau Robert de Barcelona, i a la Casa de Cultura i a la Casa Masó de Girona. Aquesta exposició compta amb la col·laboració de la Fundació Rafael Masó i serà comissariada per l’escriptor Sebastià Roig i el director de la Fundació, Jordi Falgàs.

La Fundació també col·labora en l’edició d’un llibre sobre els 100 anys de la urbanització, que va ser l’últim gran projecte arquitectònic i urbanístic de Rafael Masó, el primer arquitecte director de S’Agaró.

També es faran altres exposicions a S’Agaró i Castell d’Aro, cinema a l’aire lliure, concerts, i un monument a Josep Ensesa.

Fotografia de Senya Blanca, c. 1925. Ajuntament de Girona, CRDI. Valentí Fargnoli.

Tornar
  • Tret de sortida de la celebració del centenari de S’Agaró
  • Tret de sortida de la celebració del centenari de S’Agaró