Català Español English
Educació

La maleta de l'arquitecteVisita educativa a la Casa Masó

Educació secundària, batxillerat i cicles formatius

El recurs gira al voltant de l'ofici d'arquitecte i el seu bagatge cultural. En una maleta hi ha diferents materials clau per entendre i identificar la seva feina. S'aprofundeix en l'anàlisi de l'arquitectura com a estil i també com a creació d'espais on viure.

L'activitat es complementa amb una visita als edificis de Masó que es conserven a Girona per conèixer el valor patrimonial de l'obra de l'arquitecte a la ciutat.

Les característiques de la Casa Masó, de petites dimensions, fan que les visites s'hagin de plantejar en petits grups de pocs alumnes. Això fomenta una relació de molta proximitat amb els estudiants i assegura que les explicacions els arribin perfectament a tots. Per contra, es necessiten més educadors per acompanyar el grup i per evitar un increment important en el preu de la visita, sovint es fa necessària la participació activa dels mestres en una part de la visita. Aquesta col·laboració, que consisteix en fer una ruta de les cases de Rafael Masó més pròximes a la Casa Masó, amb material didàctic preparat pel nostre Servei Educatiu, té el benefici d'ajudar a completar el treball previ o posterior a l'aula, amb un coneixement més complet de l'obra de l'arquitecte.

Objectius

  • Presentar el Rafael Masó arquitecte: els anys d'estudi, la recerca de l'estil, el procés creatiu.
  • Conèixer les principals característiques de l'arquitectura de Rafael Masó.
  • Presentar els diferents col·laboradors artesans de Rafael Masó, en el treball de la ceràmica, el ferro, que conformen el tot global i característic de la seva arquitectura.
  • Conèixer els fonaments de l'anàlisi arquitectònic

Informació pràctica

  • Durada: entre una hora i mitja i tres hores, en funció de si s'hi inclou un taller complementari.
  • Preu de la visita a la casa + Ruta Masó: grup de fins a 30 alumnes, 120 euros; grup d'entre 30 i 60 alumnes, 240 euros.
  • Aquesta activitat pot gaudir d'un ajut Indika, en funció de la disponibilitat del fons concedit. Per a més informació, consulteu el tema amb el servei educatiu.
  • És obligatori que per cada 15 estudiants hi hagi un professor/a o persona adulta designada per l'escola durant la realització de l'activitat. En cas de no disposar dels acompanyants necessaris, caldrà que l'escola contracti els monitors addicionals a través del servei educatiu de la Casa Masó.

Inscripcions

Per a més informació o per formalitzar inscripcions, si us plau envieu-nos un missatge a servei.educatiu@rafaelmaso.org.

Tornar
  • Foto de la maleta d'aquest recurs educatiu.
Indika, Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona