Català Español English
Agenda

Puig i Cadafalch, Masó i els Banys de Girona

L’Any Puig i Cadafalch es commemora a Girona amb una exposició dedicada als Banys de Girona, coneguts com els Banys Àrabs

Dates:
Exposició ja realitzada (20/12/17 - 28/04/18)
Lloc:Casa Masó

L’exposició inclou gravats, restes arqueològiques, ceràmica, fotografies, dibuixos, plànols i altres documents que per primera vegada il•lustren amb detall la història de la recuperació d’aquest edifici, i permet veure com des del primer moment ja es va convertir en una icona de Girona.

La restauració dels Banys de Girona va ser promoguda per Josep Puig i Cadafalch i duta a terme per Rafael Masó, dos arquitectes apassionats per la recuperació del patrimoni històric català. Amagats des del segle XVII a l’interior d’un convent, els banys ja havien despertat l’atenció de viatgers i estudiosos fins que, a partir de 1914, l’estudi que en va fer Puig i Cadafalch va confirmar el seu origen i va impulsar-ne la recuperació, que va anar a càrrec de Rafael Masó, Jeroni Martorell i Emili Blanch. L’exposició es complementa amb la celebració d’una jornada els dies 26 i 27 de gener, que comptarà amb la participació dels principals estudiosos del monument, i l’edició de les ponències, dins la sèrie monogràfica de MAC-Girona. També està prevista la publicació, per part de la Diputació de Girona, de la guia dels Banys Àrabs dins la col•lecció dels Quaderns de la Revista de Girona.

Aquesta exposició i el catàleg, i tots els actes per a la celebració de l’Any Puig i Cadafalch a Girona, han estat possibles gràcies al suport de l’Ajuntament de Girona, els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Gironès, la Demarcació de Girona del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, el Museu d’Art de Girona, el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona i la Fundació Rafael Masó.

Comissariat: Rosa Maria Gil Tort. Exposició produïda per la Fundació Rafael Masó