Català Español English
Agenda

Una llum noucentista: els vitralls de Masó

Exposició antològica dels vitralls dissenyats per Rafael Masó per als seus edificis.

Àmbits:Arts visuals / Patrimoni i museus
Tipus:Exposició
Dates:
Exposició ja realitzada (11/03/22 - 10/09/22)
Lloc:Casa Masó
Preu:Gratuït

Per commemorar el desè aniversari de l'obertura de la Casa Masó, aquesta primavera i estiu l'exposició temporal de la Casa Masó ofereix un recorregut pels vitralls dissenyats per Masó durant tota la seva carrera com a arquitecte. L'exposició presenta vitralls originals de l'arquitecte, procedents d'algunes de les seves cases, així com els seus dibuixos i projectes originals, a més d'una àmplia mostra de fotografies antigues i actuals dels vitralls que es poden admirar als seus edificis, alguns dels quals es poden veure aquí per primera vegada.

L'exposició permet veure com Masó, amb la col·laboració del taller de vitralls Rigalt & Granell, es va convertir en el màxim exponent del vitrall d'estètica noucentista, alhora que també mostra influències dels vitralls de la Secessió vienesa, de l'Arts & Crafts i de l'Art Déco. Hi ha vitralls per a interiors domèstics, per a edificis industrials i també per a edificis religiosos, i en cada cas es pot comprovar com Masó considerava el vidre emplomat com un element essencial de l'arquitectura moderna.

Exposició comissariada per la Dra. Núria Gil Farré, produïda per la Fundació Rafael Masó.

La sala d'exposicions de la Casa Masó és oberta de dimarts a divendres, de 10 a 18 h. Dissabtes i diumenges només amb reserva prèvia.

La celebració dels 10 anys de la Casa Masó compta amb ajuts extraordinaris del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona, i del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya – Demarcació de Girona.

Exposició comissariada per la Dra. Núria Gil Farré, produïda per la Fundació Rafael Masó. La celebració dels 10 anys de la Casa Masó compta amb ajuts extraordinaris del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona, i del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya – Demarcació de Girona.