Català Español English
Agenda

Imatge & Poesia. Les poètiques de la modernitat

Exposició que mostra la simbiosi entre poesia i arts plàstiques, amb obres de Rusiñol, Nonell, Miró, Dalí i García Lorca, entre d'altres.

Àmbits:Lectura, ciència i humanitats / Patrimoni i museus
Tipus:Exposició
Dates:
Exposició ja realitzada (21/10/22 - 10/03/23)
Lloc:Casa Masó
Preu:Gratuït

“Imatge & Poesia. Les poètiques de la modernitat” explora el diàleg i la simbiosi entre les arts plàstiques i la poesia en el context de l’evolució de la poesia catalana moderna des dels anys noranta del segle XIX, amb la irrupció de la revolució simbolista, fins al final de la Guerra Civil. La mostra és un recorregut antològic en el qual 125 llibres de poesia i poemes publicats en revistes es posen en relació amb 42 obres d’art de totes les disciplines (dibuix, pintura, collage, gravat, escultura i cartellisme). Es tracta de la revisió més completa feta mai fins ara de la relació entre poesia i art català d’aquest període. L'exposició és una coproducció de la Biblioteca de Catalunya i la Fundació Rafael Masó, i després de Girona es presentarà a la Biblioteca de Catalunya la tardor de 2023.

Entre els poetes hi ha els noms més destacats de la literatura moderna en català, com Verdaguer, Maragall, Carner, Miquel de Palol, Guerau de Liost, Josep M. López Picó, Sagarra, Maria Antònia Salvà, Marià Manent, Carles Riba, Joan Salvat-Papasseit, Tomàs Garcés, J. V. Foix, Clementina Arderiu, i Pere Quart, entre d'altres. A més dels llibres de poemes d’aquests autors, l’exposició inclou revistes que publicaven poesia, amb exemplars de Joventut, Pel & Ploma, Troços, Revista Nova, La Revista, Un enemic del Poble, Arc-Voltaic, La Columna de Foc, Proa i Hèlix, entre d’altres.

Dels artistes i il·lustradors presents a l’exposició es poden ressaltar noms com Santiago Rusiñol, Apel·les Mestres, Alexandre de Riquer, Ramon Casas, Isidre Nonell, Pablo Picasso, Esteve Monegal, Ismael Smith, Helena Maragall, Josep Aragay, Josep Obiols, Joan Miró, Rafael Barradas i Salvador Dalí.

Consulteu l'agenda per conèixer les visites comentades i altres activitats de l'exposició.

Entrada gratuïta. Oberta de dimarts a divendres, de 10 a 18 h. Els dissabtes cal fer reserva prèvia.

L'exposició és una coproducció de la Biblioteca de Catalunya i la Fundació Rafael Masó, comissariada per Margarida Casacuberta i Aitor Quiney. Després de Girona es podrà veure a la Biblioteca de Catalunya el 2023.