Català Español English
Agenda

Els Masó: artistes i col·leccionistes

Àmbit:Patrimoni i museus
Tipus:Exposició
Dates:
Exposició ja realitzada (16/06/17 - 25/11/17)
Lloc:Casa Masó
Preu:Gratuït

Rafael Masó va heretar del seu pare i del seu avi l’afició per al col•leccionisme d’art antic i modern, i gràcies a ells avui la Casa Masó és un petit museu d’art català de l’època del Modernisme i el Noucentisme, ple d’objectes carregats d’història. Amb l’exposició “Els Masó: artistes i col•leccionistes”, la Fundació Rafael Masó presenta per primera vegada una selecció de les obres que els Masó van anar adquirint a finals del segle XIX i principis del XX, per mostrar fins a quin punt la presència i contemplació de l’art era un fet essencial en les seves vides i de com van voler llegar aquest valor a les generacions futures.

Aquest projecte ha permès estudiar amb detall no només la rellevància i el significat de les pintures, escultures, dibuixos i objectes decoratius de la família Masó sinó que vol explicar què representava la col•lecció en el context cultural i social de la Girona de l’època. Al mateix temps, l’exposició també suposa el primer estudi que es fa de l’obra pictòrica de Gaudenci Masó (Santiago de Cuba, 1830–Girona, 1893) i de Rafael Masó Pagès (Barcelona, 1851–Girona, 1915), l’avi i el pare de l’arquitecte, respectivament. L’estudi també ha tret a la llum detalls fins ara desconeguts de les vides d’ambdós personatges.

Així doncs, s’hi poden veure més de 150 pintures i escultures d’autors com Eugenio Lucas, Vicente López, Modest Urgell, Laureà Barrau, Joan Brull, Celso Lagar, Mela Muter, Xavier Montsalvatge, Enric Casanovas, Feliu Elias i Martí Gimeno, acompanyades per una interessant mostra de dibuixos d’artistes espanyols i italians dels segles XVII, XVIII i XIX, i objectes decoratius.

Entrada gratuïta
Exposició comissariada per Ignasi Domènech i Vives
Disseny i muntatge 3carme33
Exposició organitzada i produïda per la Fundació Rafael Masó

Comissari: Ignasi Domènech