Notícies

dijous 10 d'octubre de 2019

La història de les dones Masó, en llibre

Acaba de sortir al carrer el llibre Elles també hi eren. Història de les dones de la casa Masó (1830-2015) que recull la història de cinc generacions de dones de la família Masó que van viure a la casa pairal de les Ballesteries.


La recerca i elaboració de l’obra ha estat a càrrec de Rosa Maria Gil Tort, Doctora en Història Contemporània i Tècnica de la Fundació Rafael Masó, i s’ha beneficiat d’una beca de recerca de la Fundació Valvi.

L’estudi presenta la biografia de dotze dones que van ser les àvies, mares, esposes, germanes i cunyades, a més de les minyones, de la família Masó Valentí. Des d’allà ara tindran Durant el curs 2018-2019 han utilitzat els recursos pedagògics de la Fundació Rafael Masó amb el suport de Indika 4 escoles, les quals representen un total de 296 alumnes.

La presentació del llibre tindrà lloc el proper dilluns dia 19 de novembre a les 19 h. a la seu de la Fundació Valvi de Girona, Gran Via Jaume I, 42. Posteriorment, el 28 de novembre a les 19 h. l’obra es presentarà a la llibreria Ona, Carrer Gran de Gràcia, 217, de Barcelona.


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona