Notícies

dijous 20 d'octubre de 2022

La Generalitat promou un homenatge a Esperança Bru en el 50è aniversari de la seva mort

La Delegació del Govern de la Generalitat a Girona ha organitzat un acte de commemoració de la figura d’Esperança Bru, esposa de Rafael Masó, que se celebrarà el dia 27 a l’Auditori Josep Irla de Girona (18 h).Dins el conjunt d’esdeveniments i personalitats que son objecte de commemoració durant l’any 2022, el Govern de la Generalitat va aprovar incloure-hi el 50è aniversari de la mort d’Esperança Bru i Oller, esposa de Rafael Masó, que va morir el 27 d’octubre de 1972.

El Departament d’Educació, amb la col·laboració de la Fundació Rafael Masó, és qui ha coordinat l’acte d’homenatge que es farà el dia 27 i la resta d’activitats previstes per donar a conèixer la tasca educadora d’Esperança Bru, que seran presentades durant l’acte.

Nascuda el 1888 i casada amb Rafael Masó el 1912, Esperança Bru és recordada especialment com a promotora de l’educació femenina a la ciutat de Girona ara fa cent anys, ja que va ser una de les fundadores i directora de la Biblioteca Popular de la Dona i de la institució Casa de Família. Posteriorment, el 1963, també va formar part el grup promotor de la llibreria Les Voltes, creada amb la finalitat d’estimular la lectura de llibres en català.


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona