Notícies

dimarts 20 de desembre de 2022

RCR reivindica l'obra de Masó com un dels seus "referents" a l'exposició retrospectiva que els dedica el Musée Soulages

L'Arxiu Històric del COAC ha cedit en préstec tres originals de Masó a l'exposició


El Musée Soulages de Rodez (Avairon) va inaugurar dissabte passat l'exposició "RCR Arquitectes. Ici et ailleurs, la matière et le temps". La mostra és una antològica de caràcter retrospectiu de l'obra de l'equip d'arquitectes olotins guardonats amb el Premi Pritzker el 2017, una de les grans obres dels quals és el propi Musée Soulages (2008-2014).

A més de plànols, dibuixos, pintures, esbossos, maquetes, vídeos i fotografies dels seus projectes i edificis, l'exposició també incorpora obres d'altres arquitectes i artistes plàstics que els RCR consideren que han marcat la seva obra i la seva evolució: Antoni Gaudí, Joan Miró, Salvador Dalí, Donald Judd, Pierre Soulages, els olotins Leonci Quera i Claudi Casanovas, i també l'arquitecte Rafael Masó, entre d'altres. Procedents del Fons Masó de l'Arxiu Històric del COAC, l'exposició inclou tres dibuixos de Masó: el projecte d’un tinter per a Francesc Cambó (1909), i dos del projecte de la Casa Masramon d'Olot (1913).

L'exposició està produïda en col·laboració amb el Centre Pompidou de París i es podrà visitar fins el 7 de maig de 2023.


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona