Notícies

dimarts 3 de setembre de 2019

La revista Serra d’Or dedica un dossier especial a les ciutats jardí de Catalunya

El número de setembre dedica articles a l’Eixample Malagrida, Terramar, s’Agaró i Bellaterra


La construcció de ciutats jardí a Catalunya és una operació que anava més enllà d’una promoció urbanística, ja que materialitzava l’ideal arquitectònic d’Eugeni d’Ors i de la generació noucentista. Amb motiu del centenari de la construcció de la ciutat jardí de Terramar, a Sitges, en el número de setembre de la revista Serra d’Or s’analitzen quatre exemples: Olot, Sitges, s’Agaró i Bellaterra, que constitueixen quatre modalitats diferents de ciutat jardí de caire noucentista.

Arnau Vergés analitza el projecte de l’Eixample Malagrida d’Olot; Vinyet Panyella parla de la urbanització de Terramar, a Sitges, una de les primeres ciutats jardí de Catalunya; el director de la Fundació Rafael Masó, Jordi Falgàs, parla de s’Agaró, la ciutat jardí noucentista de la Costa Brava que va ser l’últim gran projecte de Rafael Masó, i Txema Romero estudia la urbanització de Bellaterra.

Consulta el sumari sencer aquí


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona