Notícies

divendres 24 de setembre de 2021

Canvi de totes les persianes de la façana de la Casa Masó sobre l'Onyar

La Fundació substitueix les 52 persianes de la icònica façana per la guardonada "Persiana Barcelona"Gràcies a una inversió de l'Ajuntament de Girona, la Fundació Rafael Masó ha començat el procés de substitució de les 52 persianes de la icònica façana oest de la Casa Masó, sobre el riu Onyar. Les persianes velles, instal·lades en la reforma de 2007-08, necessitaven un recanvi urgent i s'estan canviant per la Persiana Barcelona, una nova versió de les tradicionals persianes que ha estat guardonada per la seva sostenibilitat i qualitat. La instal·lació a la Casa Masó va començar ahir i s'allargarà unes setmanes més, ja que al mateix temps s'arreglaran unes filtracions que afectaven la terrassa de la quarta planta i la galeria de la tercera.

La Persiana Barcelona és un producte tradicional i ecològic i utilitza materials de proximitat. S’elabora amb fusta de pi de Sòria, certificada amb els segells PEFC i CE que procedeix de boscos gestionats de manera sostenible. La Persiana Barcelona es pinta amb pintura ecològica a l’aigua i de baixa concentració de compostos orgànics volàtils, especial per fusta a l’exterior. Aplicada per immersió i en diverses capes, impedeix que l’aigua penetri a la fusta i en millora la textura i la durabilitat.

El 2009, arran de la proposta “De dins a fora” guardonada en el concurs “Racons Públics” on el FAD convidava a idear petites intervencions que poguessin millorar alguns espais de Barcelona, va sorgir la Persiana Barcelona, una aposta per l’artesania i el valor del treball fet a mà, per repensar la persiana de corda com un producte sostenible que és, atractiu, actual i modern.


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona