Notícies

diumenge 13 de novembre de 2022

La Farinera Teixidor serà la seu de Girona Hub

L'emblemàtic edifici de Rafael Masó deixarà d'estar desocupat per acollir un projecte impulsat per CoEspai.


El Punt Avui ha donat a conèixer que la Farinera Teixidor (1910-16), l’emblemàtica obra de Rafael Masó al carrer Santa Eugènia, número 42, recuperarà l’activitat aquest novembre. L’edifici serà la seu de Girona Hub, un projecte de detecció i retenció de talent impulsat pels responsables de CoEspai, el primer despatx de coworking que es va instal·lar a la ciutat. La Farinera Teixidor va ser remodelada per Arcadi Pla per convertir-se en la seu d’aquest diari, que hi va tenir la redacció entre el maig del 2000 i el juny del 2015, però tal com informava Marc Salgas en la notícia publicada ahir, des de la marxa d’El Punt Avui la Farinera havia estat buida i sense activitat.

La propietat de l'edifici s'ha posat d'acord amb CoEspai per instal·lar a la Farinera un projecte innovador que es posa en marxa la setmana que ve, amb el trasllat de la cinquantena de treballadors del coworking. Es dona la coincidència que CoEspai ocupava fins ara un despatx al carrer Anselm Clavé, número 32, on hi havia hagut la Sala Athenea, projectada per Masó el 1913 i enderrocada el 1975. Segons declaracions de Celeste Senés, directora de Girona Hub i fundadora de CoEspai, la intenció és que aquest novembre l’activitat inicial a la Farinera ja sigui operativa a ple rendiment: “El que fins ara era un espai de coworking es transformarà en un centre de talent, sobretot local, potenciant l’esperit de territori i amb una mirada molt gironina.”

D'acord amb la notícia publicada, Girona Hub ocuparà tant l'antiga residència dels Teixidor com les antigues oficines de la farinera, però anirà omplint espais i ampliant les activitats i els serveis per fases. La primera preveu el trasllat del coworking, que inicialment ocuparà l’espai de l’antiga redacció d'El Punt Avui però posteriorment es mourà a la sala on hi havia hagut l’arxiu, a la tercera planta. Aquest novembre mateix també es posarà en marxa Crework una acceleradora de startups que, amb la mediació d’un mentor, posarà en contacte iniciatives que ja estiguin en marxa amb possibles patrocinadors. La primera convocatòria estarà oberta a projectes sobre alimentació. El projecte cultural Tercer Esquerre, ja operatiu a CoEspai, es traslladarà a l’ala noble de l’edifici, on hi haurà dos despatxos meeting point i espai per a exposicions.

En una segona fase, entre juny i setembre del 2023, s’espera ampliar el nombre d’empreses presents a la Farinera fins a arribar als 100 treballadors. En una última fase, Girona Hub té previst obrir una aula de formació i reobrir el restaurant de la Farinera. Això permetrà obrir el passadís entre el carrer Santa Eugènia i el passatge de la Farinera Teixidor, que inicialment estarà tancat.


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona