Notícies

dimarts 26 de febrer de 2019

Sant Joan Despí promou la celebració de l'Any Jujol140

Josep M. Jujol, company de promoció de Rafael Masó, va néixer fa 140 anys.


Tot i el geni creatiu i l’extraordinari llegat artístic de Josep Maria Jujol (Tarragona, 1879 - Barcelona, 1949), la seva figura encara no és prou reconeguda. La celebració de l’Any Jujol140 està impulsada per l’Ajuntament de Sant Joan Despí, municipi que acull un dels llegats més importants de l’arquitectura de Jujol. L’esdeveniment vol contribuir a la difusió de l’obra de Jujol i al reconeixement científic internacional d’una figura única del Modernisme.

L’Any Jujol140 va arrencar el juny de 2018 i es perllongarà fins setembre de 2019, quan es compliran els 140 anys del naixement de Jujol. Durant l’Any Jujol140 s’organitzen activitats culturals, lúdiques, comercials, turístiques, patrimonials, promocionals, socials i ciutadanes, a Sant Joan Despí, ciutat que promou l’esdeveniment, i també a altres municipis vinculats a la figura de Josep Maria Jujol i al seu llegat arquitectònic.

Per consultar les activitats programades durant l'Any Jujol140, feu click aquí.


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona