Notícies

dimarts 12 de gener de 2021

La poesia de Rafael Masó, destacada en el volum VI de la nova Història de la Literatura Catalana

El volum VI de la nova Història de la Literatura Catalana (Modernisme, Noucentisme i avantguardes), recull l’aportació de Masó en el capítol dedicat a “La poesia noucentista”.Si bé Rafael Masó es va dedicar professionalment a l’arquitectura, durant la seva joventut també va ser un destacat poeta, un aspecte no massa conegut de la seva producció artística. Tanmateix, el volum VI de la nova Història de la Literatura Catalana, que tracta del Modernisme, el Noucentisme i les avantguardes (tom II de la literatura contemporània), recull l’aportació de Masó en el capítol dedicat a “La poesia noucentista”, escrit pel filòleg Marc Comadran. L’autor destaca que “la poesia de Masó, ben en la línia de la dels seus companys, s’interessa per presentar la realitat de manera idealitzada i amb voluntat didàctica”.

La Història de la Literatura Catalana és un projecte cultural i literari publicat conjuntament per Enciclopèdia Catalana, Editorial Barcino i l’Ajuntament de Barcelona. L’obra, dirigida per Àlex Broch, recull i actualitza l’aportació bibliogràfica que el món acadèmic i els estudis històrics han generat al llarg d’aquests darrers trenta anys. Les diferents etapes de l’obra, que tindrà vuit volums en total, han estat dirigides per alguns dels principals especialistes actuals, com Lola Badia, Josep Solervicens, Josep M. Domingo, Enric Cassany, Jordi Castellanos, Jordi Marrugat i Àlex Broch, i hi han participat prop de 70 historiadors i investigadors de la literatura de totes les universitats de parla catalana. Els tres primers estan dedicats a la literatura medieval; el quart, al Renaixement, al Barroc i a la Il·lustració. Els quatre últims, a la literatura contemporània: el cinquè, al segle XIX; el sisè, al Modernisme, al Noucentisme i les avantguardes; el setè, a la literatura del 1922 al 1959. Finalment, el vuitè tracta el període que va del realisme històric a la postmodernitat.

Podeu consultar el volum VI, publicat el mes de setembre passat, a la biblioteca de la Fundació. I a la botiga podeu adquirir l’Antologia poètica de Rafael Masó, a cura de David Prats, publicada l’any 2006.


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona