Notícies

dijous 10 d'octubre de 2019

La Fundació Rafael Masó col•labora amb el centenari del GEiEG

El Grup Excursionista i Esportiu Gironí, aquest 2019 celebra el centenari de la seva fundació. Un del actes principals de l’efemèride és l’exposició titulada Ser del GEiEG 1919-2019, una història de futur, que es podrà veure a la Casa de Cultura del 10 d’octubre al 23 de novembre.


La mostra, comissariada per Rosa Maria Gil, Tècnica de la Fundació Rafael Masó, recull la història dels cent anys de l’entitat a través d’objectes, fotografies, cartells i material esportiu d’època, que ens mostren l’evolució del lleure i de l’esport a la ciutat i documenten la trajectòria de la trentena de seccions esportives que el GEiEG ha fundat al llarg d’aquests cent anys. Hi tenen un lloc destacat el seguit de convocatòries ciutadanes com l’Aplec, la Pujada als Àngels i la Festa del Pedal, que durant generacions han reunit els gironins en els valors de l’excursionisme, la cultura i l’esport.

La família dels Masó, actius gironins compromesos amb la ciutat, ben aviat van vincular-se al GEiEG. Especialment Joan Masó amb la fotografia i l’excursionisme, Rafael Masó amb les arts i l’arqueologia i Estanislau Aragó, que va esdevenir president de l’entitat en els anys 30.

És per això que l’exposició compta amb documentació i objectes de la col•lecció de la Fundació Rafael Masó, que ens recorden aquesta intensa relació. Hi trobem la càmera de retratar d’Estanislau Aragó, la imatge d’un jove Santiago Masó dalt d’una bicicleta a principis de segle, diversos exemplars de butlletins històrics del GEiEG i moltes fotografies de Joan Masó de les activitats de l’entitat, al costat de les cròniques de incomptables excursions.


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona