Notícies

dijous 13 de gener de 2022

Article sobre Juli Garreta i el Noucentisme a la revista L'Arjau

La revista cultural L'Arjau, que publica l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, ha dedicat el seu últim número al compositor Juli Garreta, i entre d'altres inclou un article sobre Garreta i el Noucentisme.


L’Arjau és una revista cultural editada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i coordinada des de l’Arxiu Municipal, que tracta temes culturals del municipi i el seu entorn. En el número de desembre de 2021 s'ha fet un dossier especial dedicat a Juli Garreta, coordinat pel musicòleg Joaquim Rabaseda. Entre d'altres, aquest número de la revista inclou un article del director de la Fundació Rafael Masó, Jordi Falgàs, on explora la relació de la música de Juli Garreta amb el Noucentisme.

"Més enllà del personatge", escriu Falgàs, "si que ens podem preguntar si l’obra de Garreta va ser noucentista, independentment de la voluntat del compositor. Per ser més precisos, ens podem preguntar si la seva música respon als ideals estètics d’aquest moviment, és a dir, si la podem considerar una manifestació artística i cultural del noucentisme tal com fem, per exemple, amb la música de Toldrà."

Al web de la revista us podeu descarregar l'exemplar o llegir-lo en línia.


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona