Notícies

dimarts 18 d'octubre de 2022

Esperança Bru i la Biblioteca Popular de la Dona, al congrés internacional Contemporáneas i a les jornades Casas museo: una mirada de género y clase

Els dies 20 i 21 d’octubre se celebra a Santiago de Compostela el congrés internacional Contemporáneas: Políticas, trabajadoras y hacedoras de sociedad, i els dies 24 i 25 les jornades sobre cases museu a València.La Fundació Rafael Masó hi estarà present, representada per la Dra. Rosa Maria Gil Tort, tècnica de la institució, i professora associada de la Universitat de Girona. Concretament, hi presentarà una comunicació dins la secció “Mulleres e sociedade”, amb el títol “Mujeres novecentistas en acción: La fundación de la Biblioteca Popular per a la Dona y del Institut de la Dona que Treballa en Girona, 1918-1936”.

A continuació, els dies 24 i 25 d’octubre se celebren a València les jornades Casas museo: una mirada de género y clase. L'organització de les jornades ha encarregat a la Dra. Rosa Maria Gil Tort una ponència sobre el projecte d'introduir el relat de les dones de la família Masó al discurs històric de la Casa Masó. La ponència porta per títol "Y ellas también contaban. Una aproximación al relato completo de la familia Masó a través del legado femenino 1830-2015".

Ambdues activitats s’emmarquen en l’objectiu de la Fundació Rafael Masó de posar en valor les aportacions de les dones de la família Masó a la història, investigant i difonent el seu llegat material i documental. Aquest objectiu es va materialitzar el 2021 en l’exposició "Elles també hi eren. Les dones de la Casa Masó", juntament amb les visites, tallers i activitats diverses que la Fundació ha programat els darrers anys.


Ajuntament de Girona Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de Girona Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona Universitat de Girona